Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

ESIMERKKEJÄ SUUNNITELMISTAMME

Saunatupa Kihniöön (2015)

Uusi hirsirakenteinen saunarakennus loma-asuntoon

  • Tarjouspyyntöasiakirjat talotehtaiden kilpailutusta varten, asemapiirros rakennuslupakuviin, pääsuunnittelu

Vanha rantasauna kaipasi uusimista ja samalla toiveissa oli saada lisämajoitustilaa vanhan mökkirakennuksen jatkeeksi. Tilaajan ajatuksena oli rakentaa uudisrakennus, jossa saunaosasto ja majoitustilana toimiva tupa yhdistyvät toisiinsa lasitetun terassin välityksellä. Suunnittelussa haluttiin huomioida sekä järvinäköalat että saunojien ja majoittujien yksityisyys lähellä oleviin rakennuksiin nähden. Yksityisyys ratkaistiin suojaa antavalla vilvoitteluterassilla, jonka kautta lauteilta on esteettömät näkymät järvelle. Rakenne suunniteltiin hirrelle ominaisella tavalla eli ilman pilareita.

Hirsikoti Itä-Suomeen (2015)

Uusi hirsirakenteinen omakotitalo lapsiperheelle

  • Tarjouspyyntöasiakirjat talotehtaiden kilpailutusta varten, asemapiirros rakennuslupakuviin

Sisäilmaongelmista kärsinyt lapsiperhe päätti rakentaa itselleen mahdollisimman terveellisen, turvallisen ja kustannuksiltaan edullisen talon. Hirsi oli heille itsestään selvä valinta rakennusmateriaaliksi. Kustannusten minimoimiseksi talosta suunniteltiin suorakaiteen muotoinen ja pohjapiirroksessa otettiin kaikki neliöt mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön.

Pienitalo Tampereelle (2014-2015)

Paikalla rakennettu puurakenteinen yhden hengen omakotitalo

  • Arkkitehtisuunnittelu, rakennuslupakuvat, pääsuunnittelu

Kooska sai olla mukana mielenkiintoisessa hankkeessa, jossa suunniteltiin yhden hengen omakotitalo, eräänlainen minimikoti. Tilaajalla oli valmis näkemys avarasta asuintilasta, jonka keskellä on kylpyhuone matalana "kuutiona" jakamassa tilan eri toimintoihin. Suunnitelmasta hiottiin yhdessä rakennuslupakuvat. Kohteen etenemistä voi seurata osoitteessa www.pienitalo.fi.

CLT- ja puurankatalon kustannusvertailu (2014)

Omakotitalon arkkitehtisuunnitelma tutkimusprojektia varten

Kooskalta tilattiin arkkitehtisuunnitelma puolitoistakerroksisesta omakotitalosta, joka voitaisiin toteuttaa sekä CLT- että rankarakenteisena. Suunnitelmaa käytettiin vertailevassa tutkimuksessa, jossa selvitettiin eri rakenneratkaisujen kustannuseroja. Tilaajan toiveena oli, että suunnitelma tehtäisiin CLT-koetalossa käytetyillä rakenneratkaisuilla. Tutkimuksesta julkaistuun raporttiin voit tutustua täältä.

Loma-asunnon laajennus Ylöjärvelle (2014)

Kahden makuuhuoneen kokoinen laajennus vanhaan hirsitaloon

  • Mittauspiirustukset, rakennuslupakuvat

Loma-asunnon päätyyn oli suunniteltu kahden makuuhuoneen kokoinen laajennusosa, johon tarvittiin rakennuslupakuvat. Satavuotisesta hirsitalosta ei ollut olemassa piirustuksia, joten ensin piti laatia mittauspiirustukset. Laajennusosa lisättiin mittausten mukaan piirrettyihin kuviin.